Ovaj sajt je naslednik tematskog časopisa „Praktična ELEKTRONIKA“ koji je izdavala Srednja elektrotehnička škola „Nikola Tesla“ iz Beograda, u vreme kada je njen direktor bio profesor matematike Dragomir Raspopović. Redakciju su sačinjavali diplomirani inženjeri elektrotehnike Miomir Filipović (glavni i odgovorni urednik), Dragan Čakarević (tehnički urednik), Ratko Opačić, Zoran Pantelić i Filip Dimitrijević (članovi redakcije) i profesor srpskog jezika Olivera Sekulić (lektor).

         Časopis je doživeo veliki uspeh, naročito među đacima srednjih škola, studentima elektrotehnike, tehničarima ali i inženjerima, a prestao je da izlazi kada je glavni i odgovorni urednik otišao u penziju.

            Na slici su prednja korica, podkorica i prva strana prvog broja koji je, zahvaljujući velikoj podršci i razumevanju tadašnjeg tehničkog direktora RTS-a dipl. inž. el. Milana Topalovića, štampan i prodat po ceni koštanja štampe u čitavih 2000 primeraka, što je u ono ludo vreme bio ogroman broj.

          Želja nas koji radimo na ovom sajtu je da on postane mesto okupljanja svih koji žele da sami, svojim rukama, naprave neki elektronski uređaj. Pozivamo na saradnju sve ljubitelje elektronike koji imaju ideju ili gotovo rešenje nekog uređaja koji je interesantan zato što je jednostavan, koristan, jeftin, neobičan i slično. Pošaljite nam samo ideju, električnu šemu ili kompletno rešenje za praktičnu realizaciju. Objavićemo ih u PE12.

Javite se: prakticna.elektronika@gmail.com